Campfire Stories

Heb jij een levendig vuur in je branden?

Opgebrand en uitgeblust?
Verhit, heet gebakerd en pittig?
Een beetje smeulend en klein?

In de oertijd verzamelden we ons al om het vuur. Hier werd ware kennis met elkaar gedeeld, van vader op zoon, van leraar op leerling.

Campfire Stories neemt je mee in de natuur, dichtbij het vuur. Begeleid door een filosoof ontstaat er ruimte voor een avontuurlijk dialoog waar alle thema's bespreekbaar zijn.

Elke avond staat er een thema centraal. Filosofie is de oudste wetenschap die er bestaat. Zij is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid, vanuit het niet weten.

Kinderlijke nieuwsgierigheid ontstaat alleen maar als je het niet weet. Als je tijd en ruimte ervaart om te onderzoeken. Je kunt pas gaan ontdekken, je kunt je pas laten verassen op het moment dat er geen enkele verwachting is. Niet meer van jou, niet van de ander. Er ontstaat een veilige ruimte waarbinnen openlijk gesproken mag worden.
Aan de hand van een centraal thema gaan we het gesprek aan. Daarna laten we het de vrije loop en geven we het gesprek gezamenlijk richting

Verbinden met de natuur levert je stilte en ontspanning op. Het opent paden naar diepere lagen van je onderbewustzijn.

Door verschillende personen bij elkaar te brengen die elkaar niet kennen, ontstaat er een nieuwe, open ruimte zonder oordeel. Erkenning en herkenning wisselen elkaar af. Samen duiken we de diepte in, op zoek naar ware kennis.

Weet jij de balans te vinden tussen inspanning & ontspanning?

Tegenwoordig is het vaak moeilijker om je te ontspannen dan in te spannen. Jouw vrij besteedbare tijd is vaak niet geheel zonder verwachtingen. Er is van alles te doen en we vergelijken ons suf. We schieten vaak door en rennen onszelf voorbij.
Zit eens een avond stil en deel je bevindingen met gelijkgestemden. Stel jezelf open voor het onbekende en laat je verassen. Misschien vind je wel iets terug dat je al lang kwijt was...

Heeft het je niet koud gelaten?

Schrijf je dan nu in en reserveer jouw plek bij het vuur!